23 Temmuz 2017 Pazar
TÜSİAD Basın Açıklaması
30 Mart 2007 Cuma 14:11

TÜSİAD Basın Açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerinde “İşletmeler ve Sanayi Politikası” başlığının açılması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“3 Ekim 2005 tarihinde başlayan müzakere sürecinin ilk aşaması olarak adlandırılabilecek tarama süreci 20 Ekim 2005 tarihinde “Bilim ve Araştırma” faslı ile başlamış, 11-13 Ekim 2006 tarihinde “Yargı ve Temel Haklar” faslında yapılan ayrıntılı tarama toplantısıyla sona ermiştir.

Tarama sürecinin devamı olarak 12 Haziran 2006 tarihinde “Bilim ve Araştırma” faslı müzakereye açılmış ve aynı gün geçici olarak kapatılmıştır. Üyelik müzakereleri sürecinde ikinci başlık olarak ise “İşletmeler ve Sanayi Politikası” 29 Mart 2007 tarihinde müzakerelere açılmıştır.

AB Dönem Başkanlığını yürüten Almanya’nın Temmuz 2007 tarihine kadar üç yeni başlığı daha açmak yönünde bir planlamasının olduğu göz önüne alındığında, sürecin teknik boyutunun, her iki tarafın da gerekli çalışmaları yürütmesi halinde, devam ettiği memnuniyetle gözlemlenmektedir.

Bu karar, AB Konseyi’nin Aralık 2006 zirvesinde siyasal nedenlerle sekiz başlığın müzakeresini geçici olarak askıya alması sonrasında müzakere sürecinin diğer başlıklarda devam ettiğinin en açık göstergesidir. AB ile ilişkilerimizde kısa vadeli gelişmelere odaklanmadan, masada oturmanın getirilerinden yararlanarak, 2014’teki tam üyelik hedefine doğru yürüyüşümüzü kesintisiz biçimde sürdürmeliyiz. Önümüzdeki 7 yıllık sürecin somut hedefler doğrultusunda daha iyi tanımlanması ve Türk kamuoyuna iyi anlatılması gereklidir.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ

A1Haber - Poldy İnsan Kaynakları