İş Kültürü ve İnsan Kaynakları Haberleri
Haber
İş Dünyasından
Etkinlikler
Yarışmalar
Röportaj / Görüş
Atamalar
Danışmanlık ve Hizmet Şirketleri Rehberi
Özel Dosyalar
Sektörel Dosyalar
Araştırmalar
Kariyer Fırsatları
İş Başvuru Bilgileri
Yükseköğretim
Eğitim Takvimi
Sağlık ve Yaşam
Web Rehberi
Faydalı Bilgiler
A1Haber
Argonik.com İş ve Eleman Arayanlara
Google

Web
Site İçinde
İş Dünyası ve Akademisyenler, KOBİ’lerde Verimliliği Tartışacak



İstanbul Kültür Üniversitesi, MPM ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenecek 1. KOBİ’ler ve Verimlilik Kongresi, 11-12 Aralık 2004 tarihlerinde İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

 

12 Kasım 2004 - İstanbul Kültür Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü, Milli Prodüktivite Merkezi İstanbul Bölge Müdürlüğü ve KOSGEB’in (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) katkılarıyla düzenlenecek 1. KOBİ’ler ve Verimlilik Kongresi, 11-12 Aralık tarihlerinde, İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilecek. Kongreye, Türk iş ve akademi dünyasından pek çok konuşmacı katılacak.

Kongre, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve onur konuğu olarak davet edilen İşadamı İshak Alaton’un konuşmalarıyla açılacak. Kongre kapsamında yapılacak panel ve oturumlarda, KOBİ (küçük ve orta boy işletmeler) bankacılığı, KOBİ’lerde girişimcilik, rekabet stratejileri ve markalaşma, KOBİ’ler ve bilişim teknolojileri, e-işletme, kalite yönetimi, kültür değişimi, teşvikler, yabancı ortaklıklar ve yeniden yapılanma gibi çok çeşitli konular ele alınacak. Ayrıca, verimlilik alanında başarılı olmuş KOBİ sahiplerinin hikayelerini kendi ağızlarından dinleme imkanı verecek “Başarılı KOBİ Öyküleri” de ilgi çekecek konular arasında bulunuyor.

Kongre, ülke sanayisinin % 98,8’ini oluşturan KOBİ’lerde verimliliğin artırılmasının önemini vurgulamayı, hangi alanlarda neyin nasıl yapılabileceğinin tartışılmasını ve KOBİ yöneticileri ile akademisyenleri “verimlilik” kavramı etrafında buluşturmayı hedefliyor.

Bilindiği gibi verimlilik, ekonomik kalkınmanın ve toplumsal ilerlemenin sağlanmasında kritik etmenlerden biri. İşletmelerde üretim maliyetlerinin azaltılıp kalitenin geliştirilmesini, dolayısıyla küresel pazarlarda rekabet şansının artırılmasını olanaklı kılıyor. KOBİ’lerde verimliliğin artması, Türk sanayisinin daha da gelişmesi anlamına geliyor. Büyük bir kuruluşta verimlilik artışına yönelik çalışmaların bir disiplin içinde yürütülmesi mümkünken, küçük (1-50) ya da orta (51-199) ölçekli işletmelerde bu tür çalışmaların gerçekleştirilmesinde zorluklarla karşılaşılabiliyor. 1. KOBİ’ler ve Verimlilik Kongresi’nin, bu anlamda önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.

Kongre hakkında ayrıntılı bilgi ve katılım koşulları
http://kobi04.iku.edu.tr

 

[Geri Dön] [Ana Sayfa]


A1Haber


BTinsan bir EMG Danışmanlık ürünüdür
Bize Ulaşın - Site Haritası - Hakkımızda - Yasal Şartlar
Haber | Etkinlikler | Röportaj / Görüş | Şirketler Rehberi | Kariyer Fırsatları | Eğitim Takvimi | Kitap | Web Rehberi

Sponsorlar: Personelonline.com  Aktif Danışmanlık  Vargonen Technologies