Boeing’in AR-GE bölümü Phantom Works, Renault’nun Formula 1 takımıyla ortak projeler geliştirmek üzere bir ön anlaşma imzaladı.
Haber Merkezi
19 Temmuz 2004 - Havacılık ve uzay şirketi Boeing’in AR-GE bölümü Phantom Works, Renault Formula 1 takımıyla ortak projeler geliştirmek üzere bir ön anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre, Boeing’in ve Renault’nun AR-GE uzmanları, havacılıkta ve Formula 1 otomobillerinde kullanılacak ileri tasarım ve üretim teknolojilerini geliştirecek.
Phantom Works’e bağlı Boeing Technology Ventures şirketinin Başkan Yardımcısı Miller Adams, "Boeing Phantom Works, havacılık ve uzay ürünlerinde kullanılacak yeni teknolojiler geliştirmek amacıyla, dünya çapında yeni işbirliklerine giriyor. Formula 1 aracı geliştirmekle, havacılık ve uzay taşıtları üretmek arasında çok ilginç benzerlikler var. Buradan yola çıkarak iki sektörün ihtiyaçlarına yönelik nasıl bir teknoloji üretebileceğimizi araştıracağız." dedi.
Renault F1 takımı Teknik Direktörü Bob Bell ise "Boeing’le yenilikçi araştırma programlarına girdiğimiz için çok heyecanlıyız. Havacılık endüstrisi ile Formula 1 arasındaki doğal sinerjiyi artırmak için sabırsızlanıyoruz." dedi.
Boeing’in AR-GE departmanı Phantom Works, ileri teknolojiler üzerinde yoğunlaşarak Boeing’in tüm işkolları için verimliliği artıran çözümler geliştiriyor. Phantom Works, uçak tasarımında kullanılan 3 boyutlu modelleme ve simülasyon yazılımları geliştirerek, üretim süresini ve maliyetini azaltacak çözümler üretmekten, hipersonik insansız hava taşıtları tasarlamaya kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yapıyor. Phantom Works’un projelerinden bazıları: 737 ve 7E7, 767 Tanker Uçakları, C-17 Globemaster III, Uzay Mekiği, AH-64D Apache Longbow Helikopteri ve AWACS olarak bilinen Havadan Erken Uyarı Uçakları gibi güncel modellerin yanı sıra çeşitli ekonomik uzay araçları, insansız hipersonik uçaklar ve Kanat Uçak (Blended Wing Body).