Koç Grubu'nun öncü şirketlerinden Otokar, fabrikasında düzenlediği "Kıdem Ödülleri" töreninde Koç Grubu'nda 10'uncu, 20'nci ve 25'inci yıllarını dolduran 38 çalışanını ödüllendirdi.
Haber Merkezi
22 Haziran 2004 - Koç Grubu'nun öncü şirketlerinden ve Adapazarı otomotiv sanayinin lider kuruluşlarından Otokar, 14 Haziran Pazartesi günü Arifiye'deki fabrikasında düzenlediği "Kıdem Ödülleri" töreninde Koç Grubu'nda 10'uncu, 20'nci ve 25'inci yıllarını dolduran 38 çalışanını ödüllendirdi.
'Kıdem Ödülleri' töreninde bir konuşma yapan Otokar Genel Müdürü Kudret Önen, çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada Koç Grubu'nun ve Otokar'ın bugünkü başarılarına ulaşmasında en önemli unsurun çalışanları olduğunu belirterek 'Bizler de Koç Topluluğu'nu; şirketimizi ve ülkemizi hep daha iyiye ulaştırmak için çalışıyoruz' dedi. Önen, sözlerine şöyle devam etti:
"41 yıldır Otokar, Otokarlıların özverili çalışmaları, birlikteliği ve çalışma uyumu ile sürekli büyüyor ve ilerliyor. Geçtiğimiz yıl da bu gayret ve çalışmaların olumlu neticelerini aldık. 40. yılımızda ürettiğimiz her üründe, hep birlikte çok başarılı bir büyüme sergiledik."
2003 yılında Otokar'ın cirosunu %51, üretimini ise %47 artırdıklarını hatırlatan Önen, 2003 yılında gerçekleştirdikleri ilkleri çalışanlarıyla paylaştı. 2004 yılının ilk çeyreğini de değerlendiren Önen, ilk üç ayda cirolarını %103 artırdıklarını belirtti.
Otokar'ın başarılarının en büyük kaynağı olan çalışanlarına yatırım yapmaya devam ettiğini belirten Kudret Önen, 2003 yılında istihdamını yüzde 31 oranında artırdıklarını belirterek '2004 yılının ilk çeyreğinde de hızımızı kesmedik, geçtiğimiz seneye oranla çalışan sayısında yüzde 51 büyüdük. Şu anda 1000'in üzerinde çalışanımıza sağladığımız iş imkanıyla hem Adapazarı çevresine, hem de Türkiye istihdamına katkıda bulunuyor; hepsi birbirinden değerli tüm çalışanlarımız ile Otokar olarak başarılara imza atmaya devam ediyoruz.' dedi.
Törende konuşmaların ardından, Kıdem Ödülleri'ni alacak Otokarlılar teker teker sahneye çağrıldı ve ödülleri Otokar Genel Müdürü Kudret Önen, Genel Müdür Yardımcıları Erdal Akış ve Hüseyin Odabaş tarafından verildi. Tören, fabrika bahçesinde yapılan açık büfe öğle yemeğiyle sona erdi.