MasterCard, 12 Mart'ta Berlin'de düzenlenen basın toplantısıyla 2006 FİFA Dünya Kupası, 2004 UEFA Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi, Conmebol Copa America ve Copa Toyota Libertarades organizasyonlarına sponsor olduğunu duyurdu.
Haber Merkezi
18 Mart - MasterCard International geçtiğimiz yıllarda üstlendiği uluslararası futbol etkinliklerinin sponsorluğuna önümüzdeki dönemde de devam ediyor. MasterCard'ın, futbol sponsorluğuna ilişkin Berlin'de düzenlendiği basın toplasına FİFA Başkanı Joseph S. Blatter, UEFA Başkanı Lennart Johansson, Conmebol As Başkanı Eugenio Figueredo, İmparator lakaplı Beckanbeauer ve MasterCard'ın küresel sözcüsü ve üç dünya kupasının sahibi Pele katıldı. Basın toplantısında, bir önceki Dünya Kupası'nın resmi sponsorlarından olan MasterCard'ın 2006 Dünya Kupası ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın resmi sponsoru olduğu duyuruldu. Berlin'deki basın toplantısında geçtiğimiz yıllarda Şampiyonlar Ligi'nin resmi sponsorlarından olan MasterCard'ın sponsorluk sözleşmesini 2006'ya kadar uzattığı açıklandı. Böylece MasterCard dünyada yüz milyonlarca sporseverin büyük bir ilgi ve tutkuyla takip ettiği
- 2006 FIFA Dünya Kupası,
- 2004 UEFA Avrupa Kupası,
- UEFA Şampiyonlar Ligi,
- 2003 Copa Toyota Libertadores,
- 2004 Conmebol Amerika Kupası'nın resmi sponsorluğunu üstlenmiş oldu.
Bu beş büyük futbol organizasyonunun resmi sponsorluğuyla birlikte MasterCard, etkinliklerin de resmi ödeme sistemi oldu. MasterCard bu beş ayrı etkinliğin logolarını, resmi işaret ve tasarımlarını tüm reklam, kampanya ve promosyonlarında kullanma hakkını da kazandı. Resmi sponsorluk anlaşmaları doğrultusunda maçların oynanacağı sahaların reklam panolarında da MasterCard yer alacak.
MasterCard International'ın İkinci Başkanı John Stuart, FİFA Dünya Kupası sponsorluğunu sürdürmelerinin kendilerine gurur verdiğini söyledi. Stuart "Beş büyük futbol organizasyonuna verdiğimiz destek küresel pazarlama stratejilerimize uymaktadır. FİFA, UEFA ve CONMEBOL ile yapılan anlaşmalar MasterCard'a marka imajı ve farkındalık yaratma anlamında çok önemli fırsatlar sağlıyor. Bu anlaşmalar bize aynı zamanda hem küresel hem de bölgesel anlamda yeni iş olanakları sunuyor" dedi.
MasterCard ve Efsanevi Futbol Yıldızı Pele
Berlin'deki basın toplantısına katılan isimlerden biri de Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu sayılan ve MasterCard'ın küresel sözcüsü olan Pele'ydi. Pele şu ana kadar MasterCard adına 6 bölgede 150'ye yakın toplantıya katıldı. Pele Berlin'deki toplantıda "MasterCard, futbol adını verdiğimiz bu güzel oyuna yıllardan bu yana önemli katkılar sağlıyor. Tüm dünyada futbola verilen bu desteğin ve MasterCard ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
Türkiye'deki MasterCard sahiplerini bekleyen sürprizler
Sponsorluklarla birlikte tüm dünyadaki MasterCard kredi kartı sahipleri gibi Türkiye'deki MasterCard kredi kartı sahiplerini de 2004 UEFA Avrupa Şampiyonası ve 2006 FIFA Dünya Kupası'nda benzersiz fırsatlar ve kampanyalar bekliyor. MasterCard daha önce de 1998 FIFA Dünya Kupası, 2002 Dünya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğu ile Türkiye'deki kart hamillerine benzersiz kampanyalar hazırlamış, yüzlerce kişiyi karşılaşmaları yerinde izleme fırsatı sunmuştu. MasterCard Avrasya Genel Müdürü Özlem İmece, sözkonusu sponsorluk çerçevesinde 2004 ve 2006'da da MasterCard kredi kartı sahipleri ve üye bankaları yine önemli avantajlar beklediğini belirtti ve "Gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmaları sayesinde Türkiye'deki üye bankaların da dahil olduğu dünya genelindeki 25 bin üye kuruluş, MasterCard ile özel kampanya ve projeler geliştirme fırsatı bulacak" dedi.